augusztus 20, 2024

Kossuth Rádió- Dóka Attila 2017 óta segít integrált fellépéseket megvalósítani

dokaattila

No Comments

Pénteken elindult a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezésében a 13. Balaton-körüli tandem kerékpáros túra, amely látássérültek és látók számára nyújt közös élményeket.

Kovács András pilóta és Barkó Tamás, az ő látássérült társa már a Balatonhoz is tandemmel indultak el. Tamás elmondása szerint: “Nagyon élvezzük a közös tekerést. Az illatok, a hajnali indulás és a sebesség mind-mind különleges élményt nyújtanak.” A tandemkerékpározás során a pilóták és a látássérültek között mély bizalom alakul ki, hiszen a pilóta nem csak vezeti a kerékpárt, hanem szinte idegenvezetőként mesél a környezetről is.

Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke kiemelte: “Ez a túra nem csupán sport, hanem egy közösségi élmény is, amely közelebb hozza egymáshoz a látókat és a látássérülteket.”

Osoha László pilóta Oláh Ferenc látássérülttel vágott neki a nagy távnak. Nyilatkozatában kiemelte: “A tandemkerékpározás igazi csapatmunka. Minden egyes kilométer közös siker, és öröm látni, hogy a résztvevők milyen lelkesedéssel vesznek részt a túrán.”

A csapat szombaton egy könnyedebb szakaszt teljesített, de nem maradnak el a programok sem! A siófoki víztoronyba is ellátogattak, ahol egy helytörténeti kiállítást tekintenek meg, és természetesen a nap folyamán Dóka Attila dalszerző, gitáros énekes is zenéjével fokozza a hangulatot. Attila a Balatont megkerülő tandemtúra kulturális nagykövete, aki 2017 óta segít integrált fellépéseket megvalósítani és az elmúlt hét évben minden egyes túrán ott volt ő maga is.
Az interjú meghallgatható az alábbi linkre kattintva, 07:15 órára tekerve: https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2024-08-17_07-00-28&enddate=2024-08-17_07-24-30&ch=mr1