szeptember 8, 2024

Dóka Attila- az emberi lélek az, amitől emberek vagyunk, és az utánozhatatlan marad

dokaattila

No Comments

Tags: AI dóka attila fogyatékossággal élő hatoscsatorna nagykörút tandemtúra

Dóka Attila a Hatócsatorna Nagykörút című műsorának vendégeként az augusztus 16-21. között lezajlott Balaton megkerülő tandem túráról beszélt, amelyet a Mozdulj Közhasznú Egyesület szervezett látássérültek számára. Attila, mint a túra kulturális nagykövete, részt vett a programon, és kulturális műsorokat is előadott. Kiemelte, hogy a fellépések során fontos szempont volt, hogy integrált művészeti produkciókat mutassanak be, ahol fogyatékkal élő művészek is szerepeltek.

A beszélgetés során Dóka Attila arról is mesélt, hogy fiatalon kezdett el érdeklődni a programozás iránt, majd később a zene is meghatározóvá vált az életében. Megemlítette a mesterséges intelligencia fejlődésével kapcsolatos gondolatait, és hangsúlyozta, hogy bár az AI sok mindent elvégez, a művészetben az emberi lélek utánozhatatlan marad.

A Balaton körüli tandem túrán a zenész számára különösen fontos volt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élők helyzetére. A túra egyik legemlékezetesebb állomása Siófokon volt, ahol sikerült megnyerni a strandoló közönség figyelmét a mozgalom számára.