október 17, 2024

ZENE, TÁNC, DALLAM Dóka Attilával és Thalia Arabellával

dokaattila

No Comments

Tags: dóka attila frenkó zsolt gitár papp andrea radnóti tánc thalia arabella

A TÁNC ezerarcúsága vitathatatlan, nem csak testmozgás, hanem művészet, sport, érzelem kifejezési és társadalmi kapcsolatokat építő, szórakozási és kikapcsolódási lehetőség, emellett spirituális tartalommal és testi-lelki gyógyító erővel is bírhat, kortól, nemtől, testalkattól függetlenül.

A TÁNC-LÉLEK-JÁTÉK című program második alkalommal a TÁNC ezen számos arcából szeretne bemutatni újabbakat.
KUN ATTILA balettművész, koreográfus, tánc módszertan kutató és előadó szeretettel várja az órájára mindazokat, akik szeretnének JÁTÉKos keretek között újra megismerkedni a saját mozgási képességeik kifejező erejével és megélni a koordinált mozgás alapjait, ami önmagában a könnyed előszobája a felszabadult táncnak. Attila óráin szórakoztató ugyanakkor mindenünket megmozgató közös JÁTÉK révén újra önfeledt gyermekek lehetünk!
A második blokkban FRENKÓ ZSOLT színész, rendező, dramaturg mozgásközpontú, a mozdulatok kifejező erejére fókuszáló JÁTÉKokkal és feladatokkal érkezik majd. Amellett, hogy új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodunk, a jókedv, nevetés, felhőtlen kikapcsolódás garantált!
A sok-sok játékot követően a harmadik blokkban az érzelmek, gondolatok kifejezése mellett hangsúlyos figyelmet kap a DALLAM és TÁNC kapcsolata. DÓKA ATTILA zenész, gitárművész, szövegíró, előadóművész gitárral fogja kísérni táncunkat, amelyhez THALIA ARABELLA hastáncoktató ad inspirációt. Itt megtapasztalhatjuk az élő-zenére, különösen a DALLAM-os gitárszóra történő mozgás varázslatos hatását, aki szeretné, fátyollal is kipróbálhatja. A blokkot egy rendkívül izgalmas inspirációval zárjuk: a magyar irodalom egyik legszebb, LELKET melengető, Attila által megzenésített versére fogunk táncolni.

A mozgalmas napot PAPP ANDREA NÓRA jóga és chi kung oktató által vezetett MEDITÁCIÓs gyakorlattal zárjuk. Ez a gyakorlat un. pszichikus alvás, melynek során a test alszik, de az elme éber marad. A gyakorló az utasításokat követve végigvezeti figyelmét a testén, tudatosítva a testrészeit, összpontosít a légzésére, elengedve minden más gondolatot, lecsendesíti az elméjét. A vizualizáció során a felbukkanó érzéseket, érzeteket tudatosítja és engedi el. A gyakorlást GONGJÁTÉK zárja, mely a HANGok rezgéseivel mélyíti el a relaxációs állapotot.
2024. október 19. Helyszín: 1133 Budapest, Vág utca 19.
Program:
Érkezés, ismerkedés, hangolódás: 13.30-14.00
1. blokk: Test-mozgás-Tánc alapok Kun Attilával 14.00-15.15
2. blokk: TÁNC és szín-JÁTÉK Frenkó Zsolttal 15.30-16.45
3. blokk: ZENE, TÁNC, DALLAM Dóka Attilával és Thalia Arabellával 17.00-18.00
4. blokk: MEDITÁCIÓ Papp Andreával 18.15-19.00
A blokkok közötti szünetekben apró finomságokkal, üdítővel kedveskedünk Nektek.
Öltözet
Laza, kényelmes, bő ruha/nadrág, amiben jól érzed magad.
Célszerű innivalót hozni, illetve, ha szükséged van az energia-pótlásra, akkor legyen Nálad egy pár könnyű falat is!
Részvételi díj:
Teljes program: 12.000 Ft
Páros kedvezmény: anya-lánya, testvérpár, barátok, barátnők stb. belépődíja 22.000 Ft/2 fő
A részvételhez előzetes regisztráció szükséges az esemény oldalára írt messenger üzenettel
Kérjük, hogy a zökkenőmentes szerves érdekében 2024. október 18. 24 óráig regisztrálj!
Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!
E-mail címünk: tanclelekjatek@gmail.com
Telefonszám: 06309-227-227

A részletes programról és a rendezvény folytatásáról az alábbi linken lehet tájékozódni: Tánc-Lélek-Játék Workshop Facebook esemény

https://www.facebook.com/events/1053986453148410/